Brand History

Историята на бранда Gentlemen Hunter

Всичко се основава на традицията и уважението към лова, което в моя случай се предава поне през поколение. Страстта и любовта към лова започва някъде през далечната 1960 година, когато прадядо ми Цеко Цолов – баща на баба ми по майчина линия и бивш майстор в конопена фабрика, а по-късно и няколко мандата кмет на село Руска Бела (Врачанско) поставя първите устои като ловец в нашия род. За щастие имам реални спомени от него, макар, че ми се искаше да са повече. Бях на 13 години, когато той почина на 86 годишна възраст. Спомените относно лова са оскъдни и в голямата си част са ми разказвани от майка ми, но ми стигат, за да подържат жив пламъка и любовта към лова, която съм наследил от прадядо ми.

Само името на бранда ми идва от това, как са наричали пра дядо ми „Джентълмена“ – заради аристократизма, който е носил и показвал пред обществото в селото. Винаги излизаше облечен с риза, панталон, елек и сако, както и с неизменния си часовник, закачен на елека и елегантно пъхнат в джобчето му. Други го наричаха „Ловецът“ като израз на мъжкото и агресивното, а някои с умиление си спомняха управлението му и му казваха просто „Кмете“.

В миналото ловецът е носил цивилизацията в пустошта, днес е пазител на традициите и пустошта от цивилизацията. Затова ми се струва, че няма по подходящо име от това на “ Джентълмена ловец“. Име, което хем да съхрани и да запази историята за прадядо ми, хем да продължава да създава история. История с нов български бранд, който разказва миналото, но прокарващ нов път и възможности в модата на ловните дрехи и кожени аксесоари за ловци

Снимка: Личен архив 1963-64 г. Пра дядо ми, който държи див заек отстрелян от самия него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.